Đề cưng cửng ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 giúp những em học viên lớp 5 tham khảo, khối hệ thống lại tổng thể kiến kỹ năng quan trọng, cùng tương đối nhiều các dạng bài tập giờ Anh lớp 5 để ôn thi học kì 1 hiệu quả.

Bạn đang xem: Đề thi học kỳ 1 tiếng anh lớp 5

Các văn bản trong đề cương ôn tập môn giờ đồng hồ Anh lớp 5 bám đít vào kiến thức và kỹ năng trong sách giáo khoa, giúp thầy cô giao đề ôn mang lại học sinh của bản thân mình thuận luôn tiện hơn. Vậy mời thầy cô và các em học viên cùng theo dõi nội dung bài viết dưới đây:


Đề cương cứng ôn tập kì 1 môn giờ Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập ôn thi học tập kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập ôn thi học tập kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập giờ Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021

I. Answer these following questions.

1. What’s your name? ……………………………………………………..

2. How are you today? ………………………………………..

3. How old are you? ……………………………………………………..

4. Where are you from? ……………………………………………………..

5. What nationality are you? ……………………………………………..

6. What’s your hobby? ……………………………………………………

7. What’s the name of your school? ………………………………………………..

8. Where is your school? ……………………………………………………..

9. What’s your address? ……………………………………………………….

10. What do you vì on Saturday? ………………………………………………..

11. What do you vì chưng in the morning? ………………………………………………..

12. What vì you bởi in the afternoon? …………………………………………….

13. What vì you vày in the evening? ………………………………………………..

14. What time vị you get up? ……………………………………………………….

15. Where did you go on holiday? ……………………………………………

16. How did you get there? ……………………………………………………………


17. Did you go lớn the party? ……………………………………………………

18. What did you bởi vì at the party? …………………………………………………

19. Where will you be this weekend? …………………………………………….

20. What will you vì chưng there ? …………………………………………………………

21. How many lessons vị you have today? …………………………………………

22. When do you have English? ………………………………………………

23. What’s your favourite subject? ……………………………………………………..

24. How vày you learn vocabulary? ………………………………………………..

25. How vị you practice speaking English? …………………………………………..

26. How do you practice listening English? ………………………………….

27. How vị you practice writing English? …………………………………………

28. Why vì chưng you learn English? ……………………………………………………

29. Vày you like reading short stories? ………………………………………….

30. What are you reading? ……………………………………………………………

31. What ‘s the main character like? …………………………………………………

32. What did you see at the zoo? ……………………………………………………….

33. When will the Teacher’s Day be ? ………………………………………………..

34. What will you vị this day? …………………………………………………………

II. Vocabulary.

Exercise 1: Choose the odd one out.

1. A. Flat B. Road C. Cottage D. Villa

2. A. Lane B. House C. Road D. Street

3. A. Quiet B. Bigger C. Pretty D. Crowed

4. A. Always B. Usually C. Early D. Often


5. A. Swimming B. Morning C. Fishing D. Surfing

6. A. Morning B. Afternoon C. Running D. Evening

7. A. Dance B. Activity C. Watch cartoon D. Have nice food

8. A. Watch B. Came C. Go D. Have

9. A. Did B. Went C. Played D. Had

10. A. Surfed B. Played C. Prepared D. Got

11. A. Morning B. Day C. Evening D. Afternoon

12. A. Thành phố new york B. Sydney C. Vương quốc nụ cười D. Tokyo

13. A. Modern B. Peaceful C. Building D. Crowded

14. A. Python B. Snack C. Peacock D. Panda

15. A. Gentle B. Hard-working C. Cruel D. Character

16. A. Geography B. Chemistry C. Physics D. Essay

17. A. Reading B. Pronunciation C. Listening D. Writing

18. A. Move B. Swing C. Roar D. Funny

19. A. Quietly B. Quickly C. Funny D. Loudly

20. A. Cinderella B. Doreamon C. Aladdin D. Fairy tales

21. A. Train B. Underground C. Scooter D. Countryside

22. A. Sunbathe B. Explore C. Trip D. Build

III. Grammar

Exercise 2: Choose the best answer

1. What time vị you go to lớn school, Mai?

A. Yes, at 6.45 a.m

B. 6.45 a.m

C. At 2.45 a.m

D. At 6.45 a.m

2. How many …………….do you have today ?

A. Sujects

B. Subjects

C. Pupils

D. Childrens

3. . My father ……………….a book last night .

A. Reads

B. Readed

C. Read

D. Rode

4. Nam giới is good ………….Music , but he is bad……………….English .

A. At/ in

B. In/ at

C. At / to

D. At / at

5. Where were you last Sunday ?

A. By taxi

B. It’s phái mạnh Dinh province

C. At school

D. Two years ago

6. Will phái mạnh be at school tomorrow ?

A. Yes, she is.

B. Yes, he will.

C. She is .

D. Yes, he is going.

7. We ………….. & ……………at the các buổi party yesterday .

A. Sing/ dance

B. Sang/ danced

C. Sings/ dances


D. Sang/ dance

8. What is ………favourite colour ? I lượt thích red.

A. His

B. Her

C. You

D. Your

9. …………………………………………? It’s Mrs Lien .

A. What subjects vì chưng you have today?

B. How many pencils are there ?

C. Who is your English teacher ?

D. Is she at school now ?

10. At school, we learn ………a lot of things.

A. In

B. At

C. To

D. About

11. He likes playing sports …………football và tennis.

A. Such as

B. Such like

C. Sample

D. Example

12. What is Tam like ? ……………………………. .

A. She is cruel

B. She is gentle & kind

C. She is brave

D. She is generous

13. The monkeys swing …………………….. From tree khổng lồ tree .

A. Loudly

B. Beautifully

C. Quickly

D. Quietly

14. I went khổng lồ my hometown ………………..motorbike .

A. By

B. For

C. At

D. To

15. . His father always ………….coffee for breakfast.

A. Drink

B. Drinks

C. Is drinking

D. Are drinking

16. What foreign …………….do you have at school?

A. Subject

B. Song

C. Language

D. Book

17. They would lượt thích some milk……….. Dinner.

A. In

B. At

C. For

D. Of

18. How vì chưng you …………….. Listening? – I watch English cartoons on TV.

A. Practise

B. Learn

C. Want

D. Have

19. Where …………you usually…………..in the evening ?

A. Vì chưng / go

B. Are / go

C. Are / going

D. Bởi / going

20. When I see a new word, I try khổng lồ guess its …………………

A. Name

B. Vocabulary

C. Meaning

D. Language

21. In ………………………….we learn how to use a computer.

A. Science

B. Music

C. IT

D. PE

22. How…………..do you brush your teeth ?

A. Many

B. Often

C. Old

D. Time

23. He practices ……………English by ………………cartoons on TV .

A. Listening/ watching

B. Listen / watch

C. Watching/ listening

D.listens/ watches

24. The boy ……………….his teacher some beautiful flowers.

A. Like to give

B. Like giving

C. Likes gives

D. Would like to give

25. They write emails to lớn _____ other every day.

A. Every

B. Each

C. One

D. They

Exercise 3: Supply the correct form of verb

1. Yesterday , my sister (be)………………………..at home .

2. They (not be )………………………at school next Sunday.

3.(he be )…………………….at the buổi tiệc nhỏ last night ?

Yes, he (be )…………………

4. Nam giới often (do )………………………………his homework after school .

5. What time …………you (go) .....................to bed last night?


6.. We (be) ……………………in London next week.

7. It (be)……………………sunny yesterday.

8. I and Nam (be)………………………at the cinema yesterday.

9.Last summer, I (visit)…………………Da Lat with my family .

10. Last night , I (do) ……...my homework .Then I (go)…………….to bed.

11.She always (wash )………………………….her face every morning .

12. We (be)………………………….single last year.

13. Nam giới (listen)……………………..to music yesterday .

14. (He have) ...................................a lot of friends in Ho chi Minh thành phố 3 years ago?

15. His uncle (take).............................him to see a doctor last week.

16.She rarely (chat )………………..with her friends .

17.Every night I (go )………………………bed early .

18. They ( not eat)............................meat in their meals in Vung Tau tomorrow.

19. I(wear) ................................the cap with a dolphin on it yesterday.

20. Liz (teach)........................................ Cha some English last week.

21.We (dance)………………..and (sing)…………………at Nam’s tiệc nhỏ last night.

22. Yesterday, I (get……………….up at 6 & (have)………….breakfast at 6.30.

23. They (buy ) …………………….. That house last year.

24. She ( not go) …………..………. To school next week .

25.That boy ( have ) …………… some eggs last night.

IV. Writing

Viết tên các môn học nhưng em biết:

Viết các vận động mà chúng ta biết:

Viết các con vật mà lại em biết:

Viết một đoạn văn giới thiệu phiên bản thân (ưu định đề cập tới những thông tin được học tập trong sách giáo khoa)

Đáp án bài tập tiếng Anh học tập kì 1 lớp 5

I. Answer these following questions.

Học sinh từ trả lời. Gợi ý

1 - My name is My Le.

2 - I am not well.

3 - I am ten years old.

4 - I am from bầu Binh province.

5 - I am Vietnamese.

6 - I like listening to lớn music.

7 - Its name is Le Quy Don.

8 - It is on Duy chảy street.

9 - It is at 82 Dich Vong Hau street.

10 - I do my homework.

11 - I bởi the morning exercise, wash my teeth, wash my face và have breakfast

12 - I go khổng lồ the English club with my classmates.

13 - I watch TV và read books.

14 - I get up at 6.30.

15 - I go khổng lồ the supermarket.

16 - By motorbike.

17 - Yes, I do.

18 - I sang and danced.

19 - I will be at my grandparents" house.

20 - I will fly the kite.

21 - I have four lessons.

22 - I have it on Monday, Thursday và Friday.

23 - It is English.

24 - I write new words in the cảnh báo and read them aloud.

25 - I talk with my foreign pen friends.

26 - I listen lớn English stories.

27 - I write letter to lớn my pen friends.

28 - Because I want khổng lồ become an English teacher.

29 - Yes, I do.

30 - I am reading Tam Cam.

31 - Tam is gentle and kind.

32 - I saw elephants & snake.

33 - It will be on Friday.

34 - I will sing.


II. Vocabulary.

Exercise 1: Choose the odd one out.

1 - B; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - B; 8 - B; 9 - C; 10 - D;

11 - B; 12 - C; 13 - C; 14 - B; 15 - D;

16 - D; 17 - B; 18 - D; 19 - C; 20 - D; 21 - D; 22 - C;

III. Grammar

Exercise 2: Choose the best answer

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - A; 15 - B;

16 - C; 17 - C; 18 - A; 19 - A; đôi mươi - C;

21 - C; 22 - B; 23 - A; 24 - D; 25 - B;

Exercise 3: Supply the correct form of verb

1 - was; 2 - will not be; 3 - Was he - was; 4 - does;

5 - did ... Go; 6 - will be; 7 - was; 8 - were;

9 - visited; 10 - did - went; 11 - washes; 12 - were;

13 - listened; 14 - Did ... Have; 15 - took; 16 - chats;

17 - go; 18 - will not eat; 19 - wore; trăng tròn - taught;

21 - danced - sang; 22 - got - had; 23 - bought; 24 - will not go; 25 - had;

Đề cương cứng ôn thi học tập kì 1 môn giờ đồng hồ Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

I. Circle the correct word in each sentence.

1. I (like/ likes) nuts.

2. He often (get up/ gets up/ get ups) at six o"clock.

3. Tom (like/ likes/ doesn"t) chocolate.

4. (What/ When) have we got maths?

5. What"s the time? - (It"s five o"clock./ It"s at five o"clock.)

II. Choose the best answer:

1. Ha Noi is a big ............. In the north.

A. Street

B. City

C. Town

D. Lane

2. His.......... Is 187B, Giang Vo Street.

A. Class

B. Road

C. Town

D. Address

3. His flat is far .... The đô thị centre.

A. From

B. To

C. With

D. Of

4. They usually ......... Early and do morning exercise.

A. Gets on

B. Get up

C. Get on

D. Gets up

5. What ......... You vày after school? – I usually vì chưng my homework.

A. Do

B. Are

C. Does

D. X

6. Mary often ......... TV after dinner with her parents.

A. Watch

B. To lớn watch

C. Watches

D. Watchs

7. What does your mother ........ In the evening? – She ......... Me with my homework.

A. Do – help

B. Bởi vì – helps

C. Does – helps

D. Does – help

8. I sometimes go khổng lồ the sports centre with my friends ......... The afternoon.

A. On

B. At

C. With

D. In

9. I went ......... A trip with my family.

A. In

B. On

C. At

D. Of

10.......... Did you go on holiday?

A. What

B. Where

C. Which

D. How many

III. Choose the best answer:

1. She went khổng lồ Hoi An Ancient .........

A. City

B. Village

C. Town

D. Island

2.Liz _______ Nha Trang last holiday & she _______a lot of souvenirs

a. Visits/buys

b. Visited/buyed

c. Visited/bought

d. Visit/bought

3.Where _______you visit when you were in Ha Long?

a. Do

b. Did

c. Will

d. Is

4.Did you_______any photographs there?

a. Take

b. Takes

c. Took

d. Taking.

5.You parents look very_______.

a. Happily

b. Happiness

c. Happy

d. Khổng lồ be happy.

6.Her parents want her not_______ too much candy.

a. Eats

b. Eating

c. Lớn eat

d. Ate

7.What is the matter with you, Minh? _______have a toothache

a. I

b. She

c. He

d. Minh

8.What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

a. Eat

b. Eats

c. Ate

d. Eating

9. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef and milk.

a. Have

b. Had

c. Has

d. Having

10.What _______ do you like? I like table tennis.

a. Schools

b. Sports

c. Books

d. Music

IV. Choose the best answer.

1. Where are you from? I’m from………….

A. Vietnamese

B. Ha Noi

C. Indonesian

2. What’s his nationality? He’s…………….

A. Cambodian

B. Australia

C. America

3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from …………

A. Malaysian

B. Indonesia

C. Australian

4. Where vị you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street

A. At

B. In

C. On

5. What’s your house like? It’s …………..


A. Blue gate

B. A yard

C. A cottage

6. What ………… did you give Tony?

A. A doll

B. Present

C. A ball

7. She ……… classes at 7:00 a.m

A. Has

B. Have

C. Having

8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic

A. A

B. An

C. The

V. Choose the correct answer.

1. What’s your address?

A. It’s 56, Duy rã street.

B. It’s small & quiet.

2. What is Phu Quoc Island like?

A.I like it.

B. It’s beautiful.

3. How often vì chưng you vày exercise?

A.I play sports.

B. Once a day.

4. How did you go khổng lồ the cinema?

A. My father took me there.

B.I go there by foot.

5. Where did you go on holiday?

A. My classmate went lớn school late.

B.I went lớn Ho chi Minh City.

VI. Circle the best answers

1. Did you go on a picnic?

A. Yes, I do

B. Yes, I did

C. Yes, I don’t

D. Yes, I didn’t

2. What’s your address? ---> It’s………………

A. Village

B. Countryside

C. 70 Village Road

D. City

3. What’s Tam like?

A. He’s kind

B. She’s a princess

C. She’s kind

D. He’s a King

4. Where will you be tomorrow?

A. I will be at home

B. He will be in the mountains

C. She will be on the beach

D. They will be by the sea

5. When will Sports Day ………?

A. In

B. On

C. To

D. Be

6. ……….. Did you go on holiday?

A. What

B. How

C. Who

D. Where

7. What vì you ……… in the morning?

A. On

B. Do

C. Play

D. Like

8. How many ………… vị you have today?

A. Lesson

B. Four

C. Five

D. Seven

VI. Match the sentences in the column A with column B.

AB
1. Where is Lawan from?A. It’s a small house. It’s got a red roof.
2. Where in australia are you from?B. We’ll go lớn Nha Trang Beach.
3. What’s your house like?C. She’s from Thailand.
4. What did Nam bởi vì last night?D. Yes, of course
5. Where will we go?E. Sydney.
6. Did you go lớn Nam’s birthday party?F. He’s did his homework.

VII. Match the sentences in column A with those in column B

A

1. How can I get khổng lồ the zoo?

2. Where is the cinema?

3. How did the accident happen?

4. What"s winter lượt thích in your country?

5. How did you get to lớn your hometown?

B

a. It"s often cold.

b. Turn right. It"s on the next corner.

c. By plane.

d. I didn"t wear a helmet.

e. You can go by bus.

VIII. Match the sentences

1. What’s your address?a. Yes. I did.
2. Did you go to the party?b. I watch English cartoons on TV.
3. How vì chưng you learn English?c. Yes, I will.
4. What are you reading?d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.
5. Will you take part in Sports Day?e. It’s 75 Hai ba Trung street.

IX. Read & match:

1. Where will you be this weekend?a. They’ll be by the sea.
2. Where will Mai be tomorrow?b. I think I’ll swim in the sea.
3. Where will Hung be next weekend?c. He’ll be in the mountains.
4. What will your family vì this weekend?d. I don’t know. I may explore the caves.
5. Will you visit Tuan Chau Island?e. Because I have to study.
6. Where will Tom & Peter be next month?f. I think we will go for a picnic.
7. What will you vì chưng at Ha Long Bay?g. She’ll be on the beach.
8. Why will you be at home, Hoa?h. I think I’ll be at home.

X. Read the text carefully. Tick (a) True or False.

Tom likes reading. On Sunday, he often stays at home and reads comic books. He like Case Closes very much. It is a Japanese story. The main character is a schoolboy called Jimmy Kudo. He often helps the police. He is good at his job. Jimmy Kudo is Tom’s favourite character because he is clever và brave.

1. Tom likes reading books in his free time

2.Case Closed is a Malaysian story.

3.The main character is Jimmy Kudo

4.Jimmy Kudo is a policeman

5.Jimmy Kudo is clever and brave

XI. Fill in each gap with a suitable word from the box.

friendly; English; subjects; lessons;

It is Friday today . Quan tiền is at dai Thanh Primary School. He has four (1)……………..: Vietnamese , Maths , English and IT. Quan tiền has (2)………………. Four times a week. Miss Trang is his English teacher . She is a kind và (3) …………….teacher . English is one of Trung’s favourite (4)……………….. Because he loves reading English short stories và comic books . Quan also likes chatting online with his foreign friends lượt thích Akiko , Tony , Linda và Peter .

XII. Read và write one or more words in each gap.

Hi! I"m Luke. I lượt thích sport & art. On Monday, I play badminton with my dad. On Wednesday, I have an art lesson after school. After my art lesson, I visit my grandma. On Friday, I bởi vì my homework. Then I write emails. On Sunday, I play football in the park with my friends.


1. .............................. He plays badminton with his dad.

2. On Wednesday, he................................lesson after school.

3. After his art lesson, he visits his...........................

4. On Sunday, he plays football........................... With his friends.

XIII. Read & answer the question.

My name is Mai. I get up very early in the morning. I vì chưng morning exercise with my father. After breakfast, my brother and I ride a bicycle lớn school. We come home at 11 o’clock và then I have lunch with my family. In the afternoon, I study with my partner. Her name is Linh. Sometimes, I go to lớn the library to look for some information. My family go lớn the cinema once a month.

1. What’s her name?

2. Does she get up late in the morning?

3. Who does she go to lớn school with?

4. What’s her partner’s name?

5. How often does her family go to the cinema?

XIV. Đọc đoạn văn với viết T (đúng) xuất xắc F (sai).

Cao Bang is in the north of Vietnam. A lot of families live on rice farms. The farms are far from town so the children walk a long way khổng lồ school. They have lessons in the mornings và they help their parents in the afternoons. They are very good students.

Mai is a student in Cao Bang. She lives on a farm in the mountains. It is far away from the town. She walks for an hour lớn get to school. She has lessons in the mornings then she goes trang chủ and helps parents on the field in the afternoons. Finally, she does homework in the evenings. Some of her friends live ten kilometers away from her.

1 Cao Bang is in the south of Vietnam ……..

2 The children walk to lớn school. ……

3 The children are not bad students ……

4 Mai lives close to lớn her friends. ……

XV. Read và answer.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents lượt thích comic books, robots & teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit & ice-cream. We drank fruit juice. We lịch sự English & Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar & Linda played the piano. The buổi tiệc ngọt ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

1. What is his name?

_______________________

2. When was Nam’s birthday party?

________________________________

3. Who went to lớn Nam’s birthday party?

_________________________________

4. What did Phong do at the party?

________________________________

5. What did Linda vì at the party?

__________________________________

6. What time did the các buổi tiệc nhỏ end?

___________________________________

XVI. Read the passage và answer the questions.

Champa is a sun bear. She is 12 years old. Bears usually live in the forest but Champa lives in the bear center at mèo Tien National Park. The bear center has a swimming pool, climbing towers, and comfortable places for Champa to lớn sleep, eat, và play. Some of Champa’s family members live there with her. There are some trees in the bear center and Champa loves khổng lồ climb to lớn the vị trí cao nhất of them.

Champa has big teeth but she mainly eats fruit. Champa’s favorite food is mangoes, but she also eats apples, nuts, eggs, and honey. The park keepers bring Champa và her family fruit to eat every day. Sun bears usually sleep during the day và wake up at night. Champa likes the park keepers và wakes up when she hears them bringing food in the evenings.

1. How old is Champa?

__________________________________________________________________

2. Where bởi bears usually live?

__________________________________________________________________

3. Where does Champa live?

__________________________________________________________________

4. What does the bear center have?

__________________________________________________________________

5. Who lives with Champa?

___________________________________________________

XVII. Read và answer the questions

Hello, I am Mai. Last week, I came to visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red & its walls are yellow. There are two doors & six windows. They are both green. There are a lot of trees và flowers around the house. The gate is black and the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. And I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable.

1. What did Lan bởi last week?

.......................................................................................................................................

2. Her grandparents’ house is big or small? ......................................................................................................................................

3. Does she like going fishing with her grandfather? .......................................................................................................................................

4. What colour is the gate?

...........................................................................................................................

XVIII. Read and answer the questions.

Xem thêm: Bài Tập Tiếng Anh Lớp 4 Unit 1, Ôn Tập Học Kỳ I Tiếng Anh Lớp 4 Năm Học 2020

Mai lives in the countryside with her grandparents. It’s an old & peaceful village. There are a lot of trees around her house. In the morning, Mai always has breakfast with her grandparents before she goes khổng lồ school. Her classmates are friendly & kind. On summer holidays, Mai visits her uncle in the city. She stays in his house for 2 weeks.