Bạn vẫn xem tài liệu "Đề cưng cửng ôn tập học tập kỳ 2 môn giờ Anh Lớp 6 (Chương trình thí điểm) - Năm học 2016-2017", để download tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD nghỉ ngơi trên


Bạn đang xem: Đề cương ôn tập học kì 2 tiếng anh 6 chương trình thí điểm năm học 2016 - 2017

Tài liệu đính kèm:

*
de_cuong_on_tap_hoc_ky_2_mon_tieng_anh_lop_6_chuong_trinh_th.docx

Nội dung text: Đề cương ôn tập học tập kỳ 2 môn giờ Anh Lớp 6 (Chương trình thí điểm) - Năm học tập 2016-2017

ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP HỌC KỲ 2 TIẾNG ANH LỚP 6 CHƯƠNG TRÌNH THÍ ĐIỂM NĂM HỌC : 2016- 2017  MARK bình luận Code of paper ĐỂ SỐ 1 A. Listening: (2,0ms) I. Listen then put the words or a number in each blank to lớn complete the table: (1,0m) Name Ha Class (1) Idea 1 Put a (2) bin in every classroom. Idea 2 Buy energy-(3) Idea 3 Have (4) .fairs. II. Write T (true) or F (false): (1,0m) 1. Ha is in class 6B. 2. She thinks they can use the club fund lớn buy light bulbs for classes. 3. She thinks they will buy energy-saving lights for every class. 4. At book fair, students can swap their used books. B. LANGUAGE FOCUS: (2,5ms) I. Odd one out:(0,5m) 1. A. Star B. Father C. Camera D. Garden 2. A. Heart B. Heard C. Learn D. Hurt 3. A. Fast B. Class C. Answer D. Hãng apple 4. A. Kiểm tra B. Recycle C. Reuse D. Environment 5. A. Each B. Sea C. Create D. Idea II. Choose A, B, C for each gap in the following sentence. (2,5ms) 1. We .live in the city in the future. A. Will B. Won’t C. Don’t 2. He will some pictures with his camera. A. Takes B. Taking C. Take 3. She thinks we travel to lớn the Moon. A. Don’t B. Might C. Was 4. They will live in houses in the future. A. Hi-tech B. Paper C. Water 5. If we plant more trees, the air be so polluted. A. Will B. Won’t C. Do 6. We can reuse A. Water B. Air C. Bottles 7. We shouldn’t rubbish on the street. A. Throw B. Wrap C. Turn off 8. Turn the lights when we go out.A. On B. Off C. Of 9. Planting more lớn reduce pollution. A. Rice B. Flowers C. Trees 10. If he so hungry, he will eat that cake. A. Is B. Are C.be C. READING: (2,0 ms) I. Complete the text: (1,0m) Our future house will be on (a/ an / the) ocean. It will be surrounded by tall trees & blue sea. But we only have salt water in the ocean. We need fresh water for (drink/drinking/ lớn drink/ to drinking) & for growing food (in/on/at/into) farms. Ocean water is too salty (drink/drinking/ khổng lồ drink/ lớn drinking). It is also too salty for watering plants. We must have the ways to lớn make fresh water from salty water. We should be (careful/ careless/ carefully/ carelessly) not lớn waste water. II. Answer the questions: (1,0m) 1. Where will your house be? 2. What will it be surrounded? 3. Is ocean water salty? 4. What must we have the ways khổng lồ do? D. WRITING: (3,0ms) I. Reorder the words to make the meaningful sentences. (2,0m ) 1. He / will / get / cup / coffee / next morning. 2. The teacher / will / not / punish / that student. 3. If / he / not eat /breakfast / he / be / hungry. 4. We / can / reuse / bottles / cans. 5. We / should / not throw / rubbish/ the/ street. II.Write a short paragraph about your dream house, using the cues given to lớn help your writing. (1,0 pts). 1. What type of house it is 2. Where it is located 3. What it looks like 4. What surrounds it 5. What appliances it hasĐỀ SỐ 2 PHÒNG GD VÀ ĐT ĐỀ KIỂM TRA KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ II THÀNH PHỐ NĂM HỌC: năm nhâm thìn – 2017 Môn: giờ đồng hồ Anh 6 (chương trình thí điểm) thời hạn làm bài: 45 phút Part A: Listening (2,0ms) I. Mi và Nam are talking about what they will bởi vì if they become the president of the 3Rs club. Listen & fill one word in each gap lớn complete the table for their ideas. (1.0m) Put a recycling bin in every (1) . Mi’s idea (2) energy - saving lights. (3) . Students to go khổng lồ school by bus. Nam’s idea set up a gardening (4) . II. Listen again & write True (T) or False (F). (1.0m) Statements T - F 1. Ngươi is from class 6E & Nam is from class 6A. 1. . 2. Nam giới thinks, he will organize some uniform fairs. 2. . 3. At uniform fairs, students can swap their new uniforms. 3. . 4. Students can grow flowers in the school garden. 4. . PART B: Language focus (2.0 ms) Circle the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences. 1. Walking khổng lồ school will help air pollution. A. Reduce B. Reuse C. Recycle D. Refill 2. My sister trang chủ for school yet. A. Didn’t leave B. Hasn’t left C. Don’t leave D. Isn’t leaving 3. Amsterdam is one of the cities in the world. A. Peacefulest B. Peacefuler C. Most peaceful D. More peaceful 4. The film is late, I will wait to watch it. A. Because B. When C. But D. Although 5. My father first domain authority Lat in 2010. A. Visited B. Went C. Go D. Been 6. If the weather good, I . Camping with classmates. A. Is / will go B. Is / go C. Will be / go D. Will be / will go 7. Which one is different? A. Boxing B. Cycling C. Telling D. Skiiing 8. Find the word which has a different sound in the part underlined. A. Brother B. These C. Thought D. Clothes Part C: Reading (2.0ms) I. Choose the correct answer A, B, C or D lớn complete the passage. (1.0m) People need khổng lồ breathe. If they don’t breathe, they (1) ___ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___ air, they will have breathing problems. Plants và animals need (3) ___ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases và (4) ___the air dirty, lượt thích cars, motorbikes, & factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.1. A. Won’t B. Are C. Must D. Will 2. A. Clean B. Fresh C. Dirty D. Cleaner 3. A. Clean B. Safe C. Dirty D. Polluted 4. A. Make B. Get C. Give D. Made II. Read the following passage & answer the questions. (1.0m) There are two main kinds of sports: team sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball và volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want to get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals và team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports. 1. Are there three main kinds of sports? -> 2. How many teams do team sports require? -> 3. Why bởi two separate teams compete against each other? -> 4. Are team sports sometimes called competitive sports? -> Part D: Writing (2.0ms) I. Rewrite these sentences as directed in the brackets. (1.0m) 1. I had a bad cold, so I didn’t go khổng lồ school yesterday. (Rewrite this sentence with “because”) -> 2. Cầu thang sing very well. She can’t play the piano. (Combine these sentences with “although”) -> 3. We make the air dirty because we use the car all the time. (Rewrite this sentence with “If”) -> 4. Most/ London/ tea/ is/ popular/ the/ drink/ in. (Rearrange the words lớn make a sentence) -> II. Write 50 -70 words about your dream house in the future. (1.0m) 1. Where will your house be? 3. What will there be in the house? 2. What will it be surrounded by? 4. What will help you bởi the housework? In the future, my dream houseĐỀ SỐ 3 A. LISTENING:2pts I-a. Listen and tick true (T) or false (F): 1. Phong is drawing his house. ___ 2. His house looks lượt thích a skyscraper ___ 3. It’ll be in the mountains, surrounded by many tall old trees ___ 4. It will have solar energy ___ I-b. Listen and write the missing words: 1. Phong’s house will be in the . 2. There will be .rooms in it 3. Wow! Will it be .? 4. Phong might have a so I can watch TV programmes from space B. USE OF ENGLISH : I. Find the word which has a different sound. (1p) 1. A. Warmth B. Fourth C. Tooth D. Breathe 2. A. Ask B. Plastic C. Back D. Grandparent 3. A. Start B. Marbles C. Stars D. Solar 4. A. Hear B. Clear C. Bear D. Fear 5. A. Ask B. Plastic C. Back D grandparent II. Odd one out. (1p) 1. A. Wants B. Needs C. Goes D. Likes 2. A. Thành phố B. Building C. Village D. Countryside 3. A. House B. Office C. Classroom D. Library 4. A. Recycle B. Relax C. Reuse D. Reduce5. A. Cartoons B. Sports news C. Winter sports D. Weather forecast III. Choose the best answer. (2ps) 1. The people here are ___ A. Friendly B. Delicious C. Polluted D. Long 2. He likes playing table tennis, ___he can’t play it. A. Và B. But C. So D. Or 3. ___walk in the rain. It’s not good for your health. A. Won’t B. Can’t C. Don’t D. Mustn’t 4. I think “Tom and Jerry is the best ___ A. Film B. Sport C. Newsreel D. Cartoon 5. In the future, we won’t go on holiday lớn the beach but we ___ go on holiday to the moon. A. Must B. Can’t C. Might D. Won’t 6. ___the air is cleaner; people will have less breathing problems. A. Unless B. When C. If D. Because 7. They couldn’t go on a picnic ___the weather was bad. A. Because B. When C. But D. Or 8. My house is ___to the supermarket. A. Lớn the left B. Behind C. Near D. Next C. READING I. Read the passage & tick () True or False. (1ps) David lives in the countryside in Canada. He usually gets up early và does morning exercise with his bike. He rides around his area. After breakfast, he takes a bus khổng lồ school. He has lessons from 9.00 am khổng lồ 1.00 pm. He often has lunch in the school canteen & then he has a short rest. In the afternoon, he has lessons in the library or PE in the gym. After school, he often goes to the sports centre near his house and plays basketball or table tennis. In the evening, he often does his homework. Sometimes he surfs the mạng internet for his school projects. He often goes to bed early. Statements True False 1. David lives in the countryside in Canada. 2. He often rides a bike in the morning. 3. His classes start at 1 o’clock in the afternoon. 4. In the afternoon, he continues with his lessons at school. 5. He plays basketball or table tennis in the school gym. II. Read và complete. Use the words in the box. (1.ps) lunch got up on her early didn’t dinnerIt was Sunday yesterday. Linda (1) got up late. She (2) ___ have breakfast. She didn"t vị the washing. She went out for (3) ___ with her family at around 11:00. In the afternoon, she went shopping with (4) ___ mother. She didn’t listen lớn her favourite music, but she watched the film “Tom và Jerry” (5) ___ TV. In the evening, she had no homework. She did not go out with her friends. She went lớn bed (6) ___. D.WRITING (2,5 pts) I. Rearrange the words to make meaningful sentences. (1p) 1. Recycle / the environment. /bottles & cans/ we will help / If we/ → 2. You/ are/ What/ going to vày / this weekend? → 3. That / I/ a hi- tech fridge / will have / can cook meals. → 4. Visited / We/ our grandparents/ in the countryside / last week. → II. Writte conditional sentences from statements. (1 pts) 1. We will cycle lớn school every day. We wil keep fitter. If 2. We will use recycled products. We will save money. If THE kết thúc ĐỀ SỐ 4 A. LISTENING I. Listen and write True or False:(1pts) 1,The Royal palace is one of the largest palaces in Europe. 2, The biggest part of Stockholm is the the Old Town . 3,Today,the Old Town doesn"t have any cafes ,restaurants or shops. 4,The Nobel Peace Prize is awarded in Stockholm. 5,The Nobel Prize is presented by the Swedish Prime Minister. 1, 2, 3, 4 5 II. Listen again the talk & fill in the gap (1pts ) : (3,000 , 10 million ,10 December ,700 ,14 ) 1,The city of Stockholm covers islands. 2, It has years of history. 3,There are about people living in the Old Town today. 4, Nobel prize winners receive their awards on 5,The award consists of a Nobel diploma ,a medal,and Swedish crowns .B. USE OF ENGLISH : I. Find the word which has a different sound (1pts ) 1. A. Then B. Them C. Thing D. Their 2. A. Ask B. Plastic C. Back D. Grandparent 3. A. Start B. Marbles C. Stars D. Solar 4. A. Hear B. Clear C. Bear D. Fear 5. A. Cave B. Famous C. Late D. Channel III. Choose the best answer (2ps) 1.The people here are ___ A. Friendly B. Delicious C. Polluted D. Long 2. He likes playing table tennis, ___he can’t play it. A. & B. But C. So D. Or 3. ___walk in the rain. It’s not good for your health. A. Won’t B. Can’t C. Don’t D. Mustn’t 4. I think “Tom & Jerry is the best ___ A. Film B. Sport C. Newsreel D. Cartoon 5. In the future, we won’t go on holiday to lớn the beach but we ___ go on holiday lớn the moon. A. Must B. Can’t C. Might D. Won’t 6. ___the air is cleaner; people will have less breathing problems. A. Unless B. When C. If D. Because 7. They couldn’t go on a picnic ___the weather was bad. A. Because B. When C. But D. Or 8. My house is ___to the supermarket. A. To the left B. Behind C. Near D. Next C. READING I. Read the following passage & answer the questions ( 2 ps) australia is a island continent in the South Pacific. The capital is Canberra, but the đô thị with the biggest population is Sydney, which has nearly four million. English is the first language of most people, but there are also immigrants who speak other languages. *Questions: 1. Where is Australia? => 2. Is Canberra the capital of Australia? => 3. What is the population of Sydney? => 4. Vị Australian people only speak English? =>II. Use the words in the box to fill the text below: (1pts) 7 o’clock on comedies national viewers interesting news VTV1 is a ___(1) television channel in Viet Nam. It attracts millions of ___(2) because it offers many different ___(3) programmes. The___( 4) tells people what is happening in Viet Nam và the rest of the world.___(5) bring a lot of laughter and help people relax after a hard working day. D.WRITING (2,5 pts) 1. Rearrange the words to make meaningful sentences. (1 pts) 1. On/ My / will / the / future/ ocean / house/ be/. . 2. Housework / help/ Robots / do/ the / will/ me/. . 3. Surrounded / by / tall/ will/ blue/ sea / trees/ and / It / be/. . 4. Tallest / my / is / the / family / in / brother/ person / my. II. Write conditional sentences from statements. (1 pts) 1. We will plant more trees. The air will be fresher. If 2. We will use fewer cars. We will reduce pollution If THE kết thúc ĐÁP ÁN CHẤM ĐIỂM ĐỀ SỐ 1 A. LISTENING: (2,0ms) I. Listen then put the words or a number in each blank khổng lồ complete the table: (1,0m) Name Ha Class (1)6A Idea 1 Put a (2) recycling bin in every classroom. Idea 2 Buy energy-(3) saving lights. Idea 3 Have (4) book fairs. II. Write T (true) or F (false):(1,0m) 1. F 2. F 3. T 4. T Tapescript: I’m Ha from class 6A. If I become the president of the 3R Club, firstly, I’ll talk khổng lồ my friends about putting a recycling bin in every classroom. Then we can reuse or sell the things we have in these bins. Secondly, if we get a lot of money from selling these things, we’ll buy energy- saving lights for every class. Finally, I’ll organize a few book fairs. There, students can wrap their used books.B. LANGUAGE FOCUS: (2,5ms) I. Odd one out:(0,5m) (Mỗi câu đúng 0,1 điểm) 1. A. Star B. Father C. Camera D. Garden 2. A. Heart B. Heard C. Learn D. Hurt 3. A. Fast B. Class C. Answer D. Táo khuyết 4. A. Check B. Recycle C. Reuse D. Environment 5. A. Each B. Sea C. Create D. Idea II. Choose A, B, C for each gap in the following sentence. (2,0ms) (Mỗi câu đúng 0,2 điểm) 1. A 2. C 3. B 4. A 5. B 6. C 7. A 8.B 9. C 10. A C. READING: (2,5ps) I. Complete the text: (1,0m) (Mỗi câu đúng 0,2 điểm) Our future house will be on (a/ an / the) ocean. It will be surrounded by tall trees và blue sea. But we only have salt water in the ocean. We need fresh water for (drink/drinking/ to lớn drink/ khổng lồ drinking) and for growing food (in/on/at/into) farms. Ocean water is too salty (drink/drinking/ khổng lồ drink/ lớn drinking). It is also too salty for watering plants. We must have the ways to make fresh water from salty water. We should be (careful/ careless/ carefully/ carelessly) not lớn waste water. II. Answer the questions: (1,0m) (Mỗi câu đúng 0,25 điểm) 1. Our future house will be on the ocean. 2. It will be surrounded by tall trees và blue sea. 3. Yes it is 4. We must have the ways lớn make fresh water from salty water. D. WRITING: (3,0ms) I. Reorder the words khổng lồ make the meaningful sentences. (2,0m ) 1. He will get a cup of coffee next morning. 2. The teacher won’t punish that student. 3. If he doesn’t eat breakfast, he will be hungry. 4. We can reuse bottles and cans. 5. We shouldn’t throw rubbish on the street. II.Write a short paragraph about your dream house, using the cues given lớn help your writing. (1,0 pts). Phụ thuộc vào sách bài xích tập nhằm viếtĐỀ SỐ 2 HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA HỌC KỲ II Môn: giờ Anh 6 (chương trình thí điểm) NĂM HỌC: 2016 – 2017 thời hạn làm bài: 45 phút Part A: (2,0 điểm) - từng câu đúng được 0,25 điểm I. Mi & Nam are talking about what they will vày if they become the president of the 3Rs club. Listen & fill one word in each gap to complete the table for their ideas. (1.0m) Put a recycling bin in every (1) classroom. Mi’s idea (2) Buy energy - saving lights. (3) Encourage students to lớn go to lớn school by bus. Nam’s idea phối up a gardening (4) group II. Listen again & write True (T) or False (F). (1.0m) 1. F 2. T 3. F 4. T * Tape transcript: (The new Tieng Anh 6 - Unit 11: Skills 2 - Track 40) Mi: I’m from class 6A. If I become the president of the 3Rs Club, firstly, I’ll talk to my friends about putting a recycling bin in every classroom. Then we can reuse or sell the things we have in these bins. Secondly, if we get a lot of money from selling these things, we’ll buy energy- saving lights for every class. Finally, I’ll organize a few book fairs. There, students can swap their used books. Nam: I’m from class 6E. If I become the president of the Club, I’ll encourage students to go lớn school by bus. It’ll be fun & save the environment. Next, I will set up a gardening group. We can grow flowers in our school garden. Finally, I’ll organize some uniform fairs. There, students can swap their used uniforms with younger or older students. Part B: (2,0 điểm) - từng câu đúng được 0,25 điểm 1. A. Reduce 3. C. Most peaceful 5. A. Visited 7. C. Telling 2. B. Hasn’t left 4. D. Although 6. A. Is / will go 8. C. Thought Part C: (2,0 điểm) - từng câu đúng được 0,25 điểm I. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage. (1.0m) 1. D. Will 2. C. Dirty 3. A. Clean 4. A. Make II. Read the following passage & answer the questions. (1.0m) 1. No, there aren’t. 2. Team sports require two separate teams. 3. They compete against each other because they want to lớn get the best score. 4. Yes, they are. Part D: (2,0 điểm) I. Rewrite these sentences as directed in the brackets. (1.0m) - mỗi câu đúng được 0,25 điểm 1. I didn’t go lớn school yesterday because I had a bad cold. Because I had a bad cold, I didn’t go to school yesterday.2. Although bậc thang sing very well, she can’t play the piano. Lan can’t play the piano although she can sing very well. 3. If we use the oto all the time, we will make the air dirty. We will make the air dirty if we use the oto all the time. 4. Tea is the most popular drink in London. II. Write 50 -70 words about your dream house in the future. (1.0m) - GV chấm ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP HỌC KỲ 2 TIẾNG ANH 6 CHƯƠNG TRÌNH THÍ ĐIỂM NĂM HỌC : 2016- 2017 A.PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others . 1. A. Hear B. Near C. Fear D. Pear 2. A. Gather B. Monthly C. Father D. Brother 3. A. Favorite B. Slight C. Fine D. High 4. A. Fold B. Close C. Cloth D. Hold 5. A. Tooth B. There C. Bath D. Both 6. A. Started B. Worked C. Waited D. Wanted 7. A. Fold B. Close C. Cloth D. Hold 8. A. Needed B. Liked C. Washed D. Hoped 9. A. Started B. Worked C. Waited D. Decided 10.A. Wanted B. Liked C. Washed D. Stopped II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others . 1.A.bicycle B. Exciting C. Favorite D. Widely 2.A. Doctor B. Opening C. Gold D. Postcard 3. A. Farther B. Earth C. Both D. Marathon 4.A. Fear B. Repeat C. Idea D. Really 5.A.hair B. Fare C. Prepare D. Speaker III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. Arrived B. Watched C. Listened D. Played 2. A. Arrived B. Watched C. Stopped D. Washed 3.A. They B. Month C. Father D. Brother 4.A. Ago B. Xuất hiện C. Cold D. Come 5. A. Married B. Called C. Played D. Rented 6. A. Started B. Worked C. Waited D. Wanted IV. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1. A. Needed B. Liked C. Washed D. Hoped 2. A. Works B. Plays C. Wants D. Stops 3. A. Stayed B. Listened C. Cooked D. Played 4.A. Brother B. Mở cửa C. Some D. Come 5. A. Wanted B. Excited C. Needed D. BoredV. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1. A. Dad B. Hat C. Plant D. Happy 2. A. Ask B. Plastic C. Back D. Grandparents 3. A. Tomato B. Natural C. Bath D. Garden 4. A. That B. Tap C. Backpack D. Classmate 5. A. Pain B. Faster C. Classmate D. Traffic 6. A. Needed B. Liked C. Washed D. Hoped 7. A. Works B. Plays C. Wants D. Stops 8. A. Stayed B. Listened C. Cooked D. Played 9.A. Brother B. Mở cửa C. So D. Cold 10. A. Works B. Plays C. Months D. Stops B.VOCABULARY & GRAMMAR I. Choose the correct answer lớn each of the following. 1.At the weekend we can play a of badminton or join in a football match. A. Sport B. Game C. Match 2.Football is an . Game. A. Outdoor B. Indoor C. Individual 3. Kien is not very . He never plays games. A. Thể thao B. Sporting C. Sporty 4. Thanh likes . Weather because he can go swimming. A. Hot B. Cold C. Rainy 5. Vietnamese students play different sports & games the break time. A. In B. On C. During 6. As it doesn’t snow in Viet Nam, we can not skiing. A. Play B. Go C. Do 7. Many girls và women aerobics lớn keep fit. A. Play B. Go C. Vày 8. It’s very to swim there. The water is healthy polluted A. Safe B. Unsafe C. Unpopular 9. Bởi you lớn the gym? - By bus. A. What B. How C. Why 10. What is your favorite ? I lượt thích swimming. A. Subject B. Trò chơi C. Sport II. Choose the correct answer khổng lồ each of the following. 1. My brother likes watching TV I lượt thích going out. A. & B. But C. Or D. So 2. I want to work in television industry, I am working hard. A because B. Although C. So D. And 3. They cancelled their picnic the weather was bad. A. Because B. When C. But D. Or 4. The programme is late, we will wait khổng lồ watch it. A. Because B. Although C. When D. So5. You can watch Harry Potter on TV you can read it. A. So B. When C. But D. Or III. Rewrite the sentences below, using the present perfect. 1. They (never eat) . Mexican food. 2. Hoa ( walk) in the rain many times. She loves it. 3. I ( never see) such a big flower. 4. We ( not visit) Nha Trang. 5. I (read) that novel three times. 6. He ( never meet) her before. 7. The zoo isn’t far from here. I (walk) . There three times. 8/ Ìf we ( not economise) .on electricity there will be power nguồn cuts. 9. I hope he (finish) his homework before we (get) back. 10/ if we sit too far away from the screen I (no be) .able khổng lồ see the film. 11/ Listen to those people ! What language they (speak) .? 12/ Where you (come) .from in Finland? -I (come) .from Helinki. But I (not live) there since I was ten years old. 13/ Look at the sky!. It (rain) . IV. Put the verbs in brackets in the correct tense size So you ask me if (1. See) . . That movie about Ha Noi, I (2. See) it many times. In face I (3. Visit) . Ha Noi three times. I like it so much that I always want to go back. I (4. Meet) .many amazing people there. Some of them (5. Become) . My good friends. I (6. Eat) . Ha Noi pho, (7. Drink) Ha Noi coffee and (8. Walk) . . On those streets soakes with hoa sua. I (9.do) some shopping in its lively old Quarter, và (10. Watch) the sun setting on beautiful West lake. V. Put the verbs in brackets in the correct size 1.The olympic Games ( be) held once every four years. 2.The first olympic games (take) place in Greece in 776 3.People (start) . Khổng lồ use computer about 50 years ago. 4.What ‘s that noise? - The children (play) tug of war. 5.What . You (do) last weekend? - I (cycle) round the lake with my friends Then I (watch) TV in the afternoon. C. READING I. Choose A, B, or C lớn fill in the passage. Most children love (1) activities. They play football, go skateboarding or go (2) in countries with snow like (3) children go khổng lồ the mountains with their parents to go skiing. They can make a (4). In the playground in front of their house. When the weather is bad, they can stay at trang chủ and watch interesting (5) on TV. 1. A. Outdoor B. Indoor C. School D. At trang chủ 2. A. Tennis B. Swimming C. Karate D. Judo3. A. Sweden B. Paris C. Thủ đô bangkok thái lan D. England 4. A. Snowman B. Postman C. Sportsman D. Swimmer 5. A. Channels B. Viewers C. Programmes D.weatherman II. Read & complete . Use the worlds in the box Her often from favorite French likes I have two friends. They are Mary and Paul. Mary is England. She is English. Paul is from France. He is . They are both eleven. Mary studying mathematics. She often listen to lớn music in không tính phí time. Paul likes studying English. He does not like listening khổng lồ music. He plays sports in his free time. His thể thao is football. III. Put a word in each gap in the following postcard. Judy trăng tròn Hi Nick, Hue is great city. The (1) is fine. It’s sunny all time. The food is cheap & (2) The (3) . Here are friendly và hospitable. The khách sạn where we’re staying is small (4) comfortable. Yesterday we visted the historic moments. Tomorrow we are (5) on a trip along the Huong river. You must visit đô thị someday. You ‘ll love it. Bye for now!. Cheers, mi IV. Read the postcard & answer the questions September 6th Dear grandpa and grand ma, Stockholm is fantastic! The weather has been perfect. It is sunny! The hotel and the food are ok. We had “fika” in a coffe in the Old Town. The Royal Palace is too beautiful for words! Swedish art and design is amazing! Phuc loves it! Mum and Dad have rented bikes. Tomorrow we’re cycling around to discover the city, Wish you were here! Love, khô cứng Mai 1.What city is Mai in? . 2.Who is with her? . . 3.What has the weather been like? D.WRITING I: Rewrite: 1.Our sources of energy will soon over if we don’t try to save them. Unless 2. Barbare plays chess better than Mike. Mike doesn’t II: Rewrite: 1, Despite the silly story, many people enjoyed the film (although) 2, Although the ticket price was high, many people went khổng lồ see that film. (However) 3, He performs very well, although he is young (Despite)4, It was a comedy, but I didn’t find it funny at all. (In spite of) 1, The film was so boring. However, Jack saw it from beginning lớn end. (but) 2, In spite of having a happy ending, the film begins with a terrible disaster.(although) 3, Although the film was a bit frightening, I really enjoyed it. (Despite) 4, He is young, but he performs very well. (In spite of) III. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first : 1. The Nile is the longest river in the world. - No river 2. We will probably visit japan in the future. - We might 3. My brother can run very fast. - My brother is 4. Nga likes badminton best. - Nga’s favourite I. Choose the best answer: 1. I khổng lồ Singapore three times. (A. Have gone/ B. Have been/ C. Went/ D. Visited) 2. My brother can’t swim he’s afraid of water. (A. Because/ B. But/ C. And/D. So) 3. “I’ve just received a scholarship.” – “ .” (A. Really/B. Thank you /C. Congratulations/ D. Well) 4. Choose the word that has the underlined part pronounced differently (A. Ask/ B. Plastic/ C. Back /D. Grandparent) 5. We will have a khổng lồ look after the children. (A. Dishwasher/B. Television / C. Robot / D. Computer) 6. Many girls và women aerobics khổng lồ keep fit. (A. Play/ B. Do/ C. Go/ D. Doing) 7. We might study (A. On / B. In / C. At ) computers at home. 8. We might go on holiday (A. In/B. From/ C. To) the moon. 9. We might have a (A. Wire/ B. Wireless/ C. Wiring) TV so we can watch TV programmes from space. 10.The weather in domain authority Nang city is (A. Hot/ B. Noisy/ C. Delicious). 11. Ho đưa ra Minh is the (A. Larger/ B. Large/C. Largest) đô thị in Viet Nam. 12. Hoa has never (A. Been/ B. Is/ C. Was) khổng lồ London . 13. Walking to lớn school will help air pollution. (A. Reduce/ B. Reuse/ C. Recycle/ D. Refill) 14. My sister home for school yet.(A. Didn’t leave /B. Hasn’t left /C. Don’t leave/ D. Isn’t leaving 15. Amsterdam is one of the cities in the world. (A. Peacefulest / B. Peacefuler / C. Most peaceful /D. More peaceful)16. The film is late, I will wait to lớn watch it. (A. Because/B. When/C. But/ D. Although) 17. My father first domain authority Lat in 2010. (A. Visited/ B. Went / C. Go/ D. Been) 18. If the weather good, I . Camping with classmates. (A. Is / will go//B. Is / go //C. Will be / go //D. Will be / will go) 19. Which one is different? (A. Boxing/ B. Cycling / C. Telling/ D. Skiing) 20. Find the word which has a different sound in the part underlined. (A. Brother/ B.these/ C. Thought/ D. Clothes) II. Find the odd word in each line: 1. A. Apartment B. House C. Cottage D. Factory 2. A. & B. In C. On D. At 3. A. Kitchen B. Window C. Bedroom D. Living room 4. A. đô thị B. Village C. Building D. Countryside B. READING : I. Read the text and answer the questions below : A robot cannot think or bởi things alone. People use a computer to control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time & work. A robot can do the same work for 24 hours và it does not complain or get tired. In the future, scientists will thiết kế many types of intelligent robots. Their robots will be able to vày many more complicated things. However, some people bởi not like robots. They fear that one day robots will be too powerful. 1. Why vày people use a computer khổng lồ control a robot ? → 2. What can a robot help us ? → 3. Are robots cheap or expensive ? → 4. Vì chưng all people like robots ? → . II. Fill in each blank with a right word in the box : factory – new - rubbish – bottles – is Recycling is using (1) lớn remake new goods that can be sold again. For example, when you put (2) & cans in the recycling bin, people take them to a (3) . In this factory, people reprocess these bottles & cans into many (4) things. I. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first : 1. The Nile is the longest river in the world. - No river 2. We will probably visit nhật bản in the future. - We might 3. My brother can run very fast. - My brother is 4. Nga likes badminton best.- Nga’s favourite ĐỀ LUYỆN THI HỌC KỲ 2 Task 1: Word form: 1. We should buy a(n)___washing machine for convenience. AUTOMATION 2. Instead of using plastic bag, we should use___bag. REUSE 3. The air___causes breathing problems. POLLUTE 4. Big Ben is the most___tower in England. FAME 5/ I think the most useful & convenient of all house (apply) . 6/ I would lượt thích to have a ( wire) TV in my future house. 7. She lives in a small village & its (surround) . Are very beautiful. 8/ Most people want to lớn live in a ( comfort) .house. 9/ vì chưng you think all the cars in the future will run on (electric) Task 2: Verb tenses: 1. If we___(plant) more trees, the air___(be) fresher. 2. If the soil___(be) polluted, the vegetables___(die). 3. Unless he___(call) me, I___(stay) at home. 4. The weather is not very good. It might___(rain) this afternoon. 5. If a student___(recycle) the papers, he___(save) energy. 6. I___(not clean) my room for a long time. Task 3: Phonetics: 1. A. Booked B. Laughed C. Kissed D. Healed 2. A. Reuse B. Recycle C. Rewrite D. Resident 3. A. Táo apple B. Hard C. Cat D. Hat Task 4: Fill in each gap one suitable word lớn complete the passage: Porto is the second largest city in Portugal after Lisbon. It (1)___one of the major urban areas of the Iberian Peninsula. Located along the Douro river estuary in Northern Portugal, Porto is one of the oldest European centres. (2)___1996, UNESCO recognised its historic centre as a World Heritage Site. Among the architectural highlights of the city, Porto Cathedral is (3)___oldest surviving structure. It attracts millions (4)___tourists every year. Task 5: Put questions: 1. My future house will be on the ocean. ___ 2. She goes to the fitness center three times a week. ___ 3. They joined the environment project last Sunday. ___ Task 6: Read the following passage: Recycling is important in improving the environment. Below are some helpful tips about recycling in and around the home. 1. Find ways of recycling different materials Many materials can be recycled, such as paper, plastic, metal & glass. Other items such as furniture, electronic equipment, building material & vehicles can also be recycled. 2. Buy products that can be recycledWhen shopping at the supermarket, buy products that can be recycled easily such as glass jars and tin cans. 3. Recycling bins Make sure you have a recycling bin in your home. Keep it in an obvious place so you won’t forget khổng lồ use it. Find the word in the passage having the similar meaning with the explanation: 1. The pieces of information, especially about how to bởi something ___ 2. A large shopwhich sells most types of food và other goodsneeded in the trang chủ ___ True or false? 3. Plastic cannot be recycled. ___ 4. When shopping, it is a good idea to lớn buy things from glass. ___ 5. It is better to lớn put the recycling bins in obvious places. ___ Task 7: Rewrite sentences: 1. Unless we protect the environment, we will destroy ourselves. If___ 2. Unless she is more hard-working, she will get low marks. If___ 3. Unless he listens lớn his parents, he will fail. If___ 4. They began watching the movie one hour ago. They have___ 5. He last cried ten years ago. He has___ Q: Mai and Nga are going to Lan’s party. They are talking it. They are going to buy some beautiful flowers Lan’s birthday. They are going to lớn .a big cake for her. Then they are going to lớn Hoa khổng lồ go together. Hoa is going lớn give some English books Lan . . They are going lớn have a wonderful birthday party. They are talking , drinking & a lot. They are going to lớn stay .Lan for hours. Finally, they are going to say lớn each other. Q: choose the wrong and correct: Sue is planning a pho lớn for book. She has made her a drawing và is talking to lớn Ted about it . “let’s to lớn have the Landover on the left the picture, Tina và Paul in the middle of the picture, you on the right and all the luggage & a equipment at the front . And we can have the entrance lớn the Tourism House at the back of the picture Q; This is Paul’s room. He is sitting an armchair, & his guitar is .a small chair. He has several pictures the wall, và there are some pictures .the ceiling, his bed. He is packing for his trip British Tourist Books, so his bag is a corner the room. Some of his clothes are the floor. Some are .his bag. III. Underline the most suitable word lớn complete each sentence : 1. If we cut down more trees in the forests, there (a. Are/ b. Were / c. Will be) more floods. 2. That is (a. The borest/ b. The most boring/ c. The most bored) film I’ve ever seen.3. A robot can vày (a. Much/ b. Many/ c. Little) different things. 4. It’s getting light. Shall I turn (a. Off/ b. On/ c. Up) the light to save electricity ? 5. The opposite of “modern” is (a. New/ b. Good/ c. Historic). 6. My father ( a. Has visited/ b. Visits/ c. Visited) Ha Noi capital many times. 7. Which word has a different sound in the underlined part ? (a. Laugh/ b. Taught/ c. Because) 8. Find one odd word. (a. Apartment/ b. House/ c. Factory) IV. Supply the correct khung of the word in brackets : 1.My father is a (farm) 2. Hoa is very (beauty) 3. My brother often goes lớn scholl on (feet) . 4. Nam giới is very (sport) . He plays many kinds of sports. V. Supply the correct size or tense of the verb in brackets : 1. If it (be) nice tomorrow, we (go) on a picnic. 2. You ever (see) a real robot ? 1. Nam often ( watch) . In the evening 2. You ever (see) a real robot at work ? – No, never 3. If it is nice tomorrow., we ( go) on a picnic. 4.

Xem thêm: Tf Tác Ghi Thẻ Nhớ Tf Là Gì, Hướng Dẫn Phân Biệt Thẻ Nhớ Tf Và Thẻ Nhớ Sd

They might not ( have) a meeting next week 5. Thomas (work) in this factory since 2006.